Всі рецепти

Тартар з гірчичною картоплею

Новачок
1г. 30хв.

Тартар – ресторанна страва? А от і ні! Разом з талановитим шефом київського ресторану WineLove Юрієм Нікітюком ви приготуєте надзвичайний тартар і вдома!

 
Юрій Нікітюк
Тартар з гірчичною картоплею

Інгредієнти

Яловичина, лопатка 200 г
Червона цибуля 1 шт.
Майонез 200 г
Оцет бальзамічний 1 пляшка
Мариновані огірки 1 маленька банка
Гірчиця солодка
Картопля 300 г
Срірача соус 1 ст.л.
Цукор 100 г
Молденська сіль
Кінза 100 г
Анчоуси солені 2-3 шт.
Сумах, насіння
Рибний соус
Оливкова олія
Пармезан
Олія для фритюру (або будь-яка рослинна рафінована олія) 1 пляшка

Процес приготування

01
<p>Почнемо з того, що відваримо картоплю. Зазвичай тартар подають або просто зі скибкою хліба, або з якимось холодним гарніром – ми ж зробимо з відвареної картоплі ароматну фрі у гірчичному соусі, але це буде дещо пізніше.</p>

Почнемо з того, що відваримо картоплю. Зазвичай тартар подають або просто зі скибкою хліба, або з якимось холодним гарніром – ми ж зробимо з відвареної картоплі ароматну фрі у гірчичному соусі, але це буде дещо пізніше.

02
<p>Аби зробити соус для нашого тартару, нам треба зробити бальзамік більш концентрованим – для цього вилийте оцет у сотейник, доведіть до кипіння, додайте трішки цукру (половину з кількості, зазначеної в інгредієнтах), зменшіть вогонь та дочекайтеся, поки в об’ємі він зменшиться втричі. Він стане густим, наче сироп. Готово!</p>

<p> </p>

Аби зробити соус для нашого тартару, нам треба зробити бальзамік більш концентрованим – для цього вилийте оцет у сотейник, доведіть до кипіння, додайте трішки цукру (половину з кількості, зазначеної в інгредієнтах), зменшіть вогонь та дочекайтеся, поки в об’ємі він зменшиться втричі. Він стане густим, наче сироп. Готово!

 

03
<p>Тепер зробимо наші мариновані огірки… ще більш маринованими! Маринад з банки злийте в сотейник, додайте Срірачу – вона дуже гостра, тож додавайте згідно ваших уподобань. Всипте залишок цукру і доведіть до кипіння. Оновлений маринад готовий! <br />
 </p>

Тепер зробимо наші мариновані огірки… ще більш маринованими! Маринад з банки злийте в сотейник, додайте Срірачу – вона дуже гостра, тож додавайте згідно ваших уподобань. Всипте залишок цукру і доведіть до кипіння. Оновлений маринад готовий! 
 

04
<p>Остудіть його, наріжте огірки смужечками – і зануріть в маринад. Поставте в холодильник на годину-дві.</p>

<p> </p>

Остудіть його, наріжте огірки смужечками – і зануріть в маринад. Поставте в холодильник на годину-дві.

 

05
<p>Коли цей час минув – можна нарізати тартар! Юра обрав у Сільпо яловичу лопатку – і нарізає її кубиками 0,5 х 0,5 см. Якщо у вас вирізка – можете робити кубики трішки більшими, 1 х 1 см. Настільки ж дрібними кубиками – а можна і дрібніше! – нарізаємо цибулю і додаємо до м’яса.</p>

<p><span style= 

 

">

Коли цей час минув – можна нарізати тартар! Юра обрав у Сільпо яловичу лопатку – і нарізає її кубиками 0,5 х 0,5 см. Якщо у вас вирізка – можете робити кубики трішки більшими, 1 х 1 см. Настільки ж дрібними кубиками – а можна і дрібніше! – нарізаємо цибулю і додаємо до м’яса.

 

 

06
<p>Поєднуємо майонез (десь дві столові ложки) та наш упарений бальзамік – соус для тартару готовий! </p>

<p> </p>

Поєднуємо майонез (десь дві столові ложки) та наш упарений бальзамік – соус для тартару готовий! 

 

07
<p>Заправте тартар соусом та залиште маринуватися. </p>

<p> </p>

Заправте тартар соусом та залиште маринуватися. 

 

08
<p>Робимо соус для картоплі – поєднуємо майонез і солодку гірчицю.</p>

<p> </p>

Робимо соус для картоплі – поєднуємо майонез і солодку гірчицю.

 

09
<p>В нас готові соуси, наш тартар маринується, отже, час смажити картоплю.</p>

<p>Добре прогрійте в каструлі олію для фритюру. Картоплю просто розчавіть рукою та обережно викладіть у фритюр. Коли вона готова – дістаньте на паперовий рушник, перекладіть до окремої миски і заправте гірчичним майонезом, додайте сіль Молден. Перемішайте.</p>

<p> </p>

В нас готові соуси, наш тартар маринується, отже, час смажити картоплю.

Добре прогрійте в каструлі олію для фритюру. Картоплю просто розчавіть рукою та обережно викладіть у фритюр. Коли вона готова – дістаньте на паперовий рушник, перекладіть до окремої миски і заправте гірчичним майонезом, додайте сіль Молден. Перемішайте.

 

10
<p>Робимо песто із кінзи. У ступці перебиваємо кінзу, насіння сумаху, солений анчоус та декілька крапель рибного соусу і оливкової олії.  Песто готове! А стеблини кінзи, які залишилися, Юра нарізає дрібно – ними ми будемо прикрашати страву.</p>

<p> </p>

Робимо песто із кінзи. У ступці перебиваємо кінзу, насіння сумаху, солений анчоус та декілька крапель рибного соусу і оливкової олії.  Песто готове! А стеблини кінзи, які залишилися, Юра нарізає дрібно – ними ми будемо прикрашати страву.

 

11
<p>Можемо сервірувати наш тартар. Викладіть його охайною кнелею на тарілку, поруч – картопля, песто. Зверху – нарізані стеблини кінзи, тертий Пармезан, трошки чорного перцю і скибочки огірків.</p>

<p> </p>

Можемо сервірувати наш тартар. Викладіть його охайною кнелею на тарілку, поруч – картопля, песто. Зверху – нарізані стеблини кінзи, тертий Пармезан, трошки чорного перцю і скибочки огірків.

 

Інші рецепти шефа