Спершу запарте булгур окропом у пропорції 2:1. Тобто на 600 грамів булгуру знадобиться 200-300 грамів води – залежно від консистенції. Залийте крупу окропом і залиште на 15 хвилин.
Традиційна турецька закуска Чі Кефте
Бренд-шеф львівської мережі ресторанів Open, Андрій Гудима ділиться власною варіацією традиційної святкової турецької страви Чі Кефте – закуски з булгуру з сирою яловичиною, овочами та спеціями. В кожному домі її готують по-своєму, однак у своєму рецепті Андрій пояснює основні принципи приготування цього делікатесу.

Інгредієнти
Процес приготування


Зіру та чорний перець злегка обсмажте на сухій сковороді, щоб вони розкрили свій аромат. Далі перемеліть їх у ступці, якомога дрібніше.

На сковороді розігрійте оливкову олію. Цибулю та часник почистьте та натріть на найдрібнішій тертці. Цибулю відтисніть від зайвого соку та викладіть на розігріту сковороду. Додайте до неї дві столові ложки томатної пасти. Прогрійте до 67℃.

Натріть на тертці 3 зубці часнику і додайте до цибулі. Томат бланшуйте, зніміть з нього шкірку і теж натріть на тертці та додайте в суміш. Прогрійте все разом і зніміть з вогню.

Змішайте запарений булгур та сирий фарш, додайте до них суміш овочів і мелені зіру та перець. Додайте паприку, сумах, Ісот, аджику. Також близько 100 грамів оливкової олії та трішки води. Далі вимішуйте суміш від 20 хвилин до години для того, щоб виділилася клейковина. Наприкінці можна перебити страву блендером.

Далі формуйте з маси котлетки-кефте – маленькі, щоб вмістилися в кулак чи навіть менші. До смаку можете додати в масу зелень – тархун або кінзу. Готові кефте викладайте на листя салату і споживайте, поливаючи лимонним соком.