Всі рецепти

Восьминіг з молодою картоплею

Ентузіаст
3г.

Бренд-шеф Fozzy Group, Марко Черветті підготував для підписників Академії смаку сезонний рецепт величного восьминога, тушкованого з молодою картоплею.

 

Марко Черветті
Купити продукти для рецепту
Восьминіг з молодою картоплею

Інгредієнти

Восьминіг 1 шт. (1-1,3 кг)
Молода картопля 900 г
Стебло селери 150 г
Часник 12 г (3 зубчики)
Петрушка 12 г
Лаврове листя 3 шт.
Морська сіль до смаку
Оливкова олія extra vergine 10 г
Біле сухе вино 60 г
Бульйон з восьминога скільки вийде (приблизно 0,5-0,7 л)
Купити продукти для рецепту

Процес приготування

01
<p>Підготуйте восьминога. Ви можете бити його об стіл або підлогу або ж «причісувати» руками, щоб зі щупалець вийшла слизька пінна речовина. Цей процес може тривати досить довго. Там, де у восьминога дзьоб, треба буде розбити його лопаткою і витягнути кульку, яка була там, де дзьоб. Очі можна залишити. Далі покладіть його у каструлю з кришкою і залиште «впрівати» на вогні.  Готовність восьминога можна перевірити, надрізавши щупальце. Якщо воно добре ріжеться, але соковите всередині – значить він готовий. </p>

<p> </p>

Підготуйте восьминога. Ви можете бити його об стіл або підлогу або ж «причісувати» руками, щоб зі щупалець вийшла слизька пінна речовина. Цей процес може тривати досить довго. Там, де у восьминога дзьоб, треба буде розбити його лопаткою і витягнути кульку, яка була там, де дзьоб. Очі можна залишити. Далі покладіть його у каструлю з кришкою і залиште «впрівати» на вогні.  Готовність восьминога можна перевірити, надрізавши щупальце. Якщо воно добре ріжеться, але соковите всередині – значить він готовий. 

 

02
<p>Приготуйте софріто з селери. Краще взяти ніжні стебла з середини пучка. Наріжте. Додайте часнику до смаку. Розігрійте оливкову олію, викладіть у неї часник та селеру і додайте лаврове листя. Далі додайте дрібно нарізану та побиту ножем петрушку – так вона віддасть більше соку та аромату.</p>

Приготуйте софріто з селери. Краще взяти ніжні стебла з середини пучка. Наріжте. Додайте часнику до смаку. Розігрійте оливкову олію, викладіть у неї часник та селеру і додайте лаврове листя. Далі додайте дрібно нарізану та побиту ножем петрушку – так вона віддасть більше соку та аромату.

03
<p>Поки софріто смажиться, додайте до картоплі трішки петрушки та біле вино. Коли алкоголь випарується – додайте бульйон від восьминога. Він солоний, тож солити не варто.</p>

Поки софріто смажиться, додайте до картоплі трішки петрушки та біле вино. Коли алкоголь випарується – додайте бульйон від восьминога. Він солоний, тож солити не варто.

04
<p>Доки картопля вариться, наріжте восьминога грубими шматками. Скуштуйте картоплю, якщо потрібно – додайте ще солі. Коли картопля готова – витягніть її і покладіть окремо. Восьминога можна ще трішки протушкувати у бульйоні.</p>

Доки картопля вариться, наріжте восьминога грубими шматками. Скуштуйте картоплю, якщо потрібно – додайте ще солі. Коли картопля готова – витягніть її і покладіть окремо. Восьминога можна ще трішки протушкувати у бульйоні.

05
<p>Приберіть лаврове листя. Страва готова. Її можна подавати двома способами: картоплю порізати і перемішати з восьминогом або ж залишити цілою і додати трохи восьминога згори. Для подачі додайте оливкової олії – у нас це Picual, олія з Андалусії, яка виграла премію Flos Olei 2021 року. Смачного!</p>

<p> </p>

Приберіть лаврове листя. Страва готова. Її можна подавати двома способами: картоплю порізати і перемішати з восьминогом або ж залишити цілою і додати трохи восьминога згори. Для подачі додайте оливкової олії – у нас це Picual, олія з Андалусії, яка виграла премію Flos Olei 2021 року. Смачного!

 

Інші рецепти шефа