Всі рецепти

Запечена скумбрія з пікантною сальсою

Ентузіаст
40хв.

Шефиня та засновниця львівського кафе Єрусалим, Льоля Ланда, подає звичну скумбрію у незвичайному амплуа разом з сальсою з нестандартних інгредієнтів. 

 

Льоля Ланда
Запечена скумбрія з пікантною сальсою

Інгредієнти

Скумбрія 2 шт.
Селера 2-3 стебла
Каперси 2 ч.л.
Солоні лимони ¼ шт.
Темні родзинки 50 г
Перець чилі ½ стручка, але гостроту можна регулювати до смаку
Кінза кілька гілочок
Петрушка невеликий пучок
Зелені оливки без кісточок 1 банка, можуть бути відразу нарізані
Оливкова олія з насиченим смаком 2 ст.л.
Білий винний оцет 1 ч.л.
Квітковий мед 1 ч.л.
Часник 1 зубчик
Сіль до смаку
Перець до смаку
Чабрець або розмарин гілочка (за бажання)

Процес приготування

01
<p>Підготуйте скумбрію. Важливо розморозити її не до кінця, аби вона була трошки твердою. Зробіть з неї філе: підріжте голову біля плавця, відріжте хвіст і надріжте над спинкою. Далі надріжте животик і приберіть нутрощі. Обов’язково приберіть усі чорні плівки – вони надають рибі гіркоти. Витягніть з філе кісточки, якщо вони лишилися.</p>

Підготуйте скумбрію. Важливо розморозити її не до кінця, аби вона була трошки твердою. Зробіть з неї філе: підріжте голову біля плавця, відріжте хвіст і надріжте над спинкою. Далі надріжте животик і приберіть нутрощі. Обов’язково приберіть усі чорні плівки – вони надають рибі гіркоти. Витягніть з філе кісточки, якщо вони лишилися.

02
<p>Посоліть філе та додайте свіжозмеленого перцю і оливкової олії. Також додайте кілька зубців часнику та гілочку розмарину або чебрецю, якщо бажаєте. Запікайте рибу у духовці  20-25 хвилин при температурі 180 ℃.</p>

Посоліть філе та додайте свіжозмеленого перцю і оливкової олії. Також додайте кілька зубців часнику та гілочку розмарину або чебрецю, якщо бажаєте. Запікайте рибу у духовці  20-25 хвилин при температурі 180 ℃.

03
<p>Приготуйте сальсу. Візьміть 2-3 стебла селери, зачистіть жорсткі частини та тонко наріжте.</p>

<p> </p>

Приготуйте сальсу. Візьміть 2-3 стебла селери, зачистіть жорсткі частини та тонко наріжте.

 

04
<p>Візьміть оливки – можна без нічого або з начинкою на ваш смак та поріжте кружальцями. Залийте родзинки гарячою водою на 10 хвилин. Візьміть 2-3 чайні ложки каперсів. Їх можна дрібно посікти або залишити цілими, якщо ви полюбляєте цей смак.</p>

Візьміть оливки – можна без нічого або з начинкою на ваш смак та поріжте кружальцями. Залийте родзинки гарячою водою на 10 хвилин. Візьміть 2-3 чайні ложки каперсів. Їх можна дрібно посікти або залишити цілими, якщо ви полюбляєте цей смак.

05
<p>Дрібно наріжте зелень.</p>

Дрібно наріжте зелень.

06
<p>Розріжте гострі перці навпіл, приберіть насіння та дрібно наріжте. Можна взяти сушений перець і залити його окропом, посікти та додати до сальси. </p>

<p> </p>

Розріжте гострі перці навпіл, приберіть насіння та дрібно наріжте. Можна взяти сушений перець і залити його окропом, посікти та додати до сальси. 

 

07
<p>Злийте воду з родзинок та додайте їх до сальси.</p>

Злийте воду з родзинок та додайте їх до сальси.

08
<p>Додайте трохи солоних лимонів.</p>

<p> </p>

Додайте трохи солоних лимонів.

 

09
<p>Заправте сальсу улюбленою оливковою олією.</p>

Заправте сальсу улюбленою оливковою олією.

10
<p>Додайте ложку оцту на свій смак та дрібку чорного перцю і трішки солі.</p>

<p> </p>

Додайте ложку оцту на свій смак та дрібку чорного перцю і трішки солі.

 

11
<p>Додайте чайну ложку квіткового меду та перемішайте. Стежте за консистенцією страви й додавайте інгредієнти на власний розсуд. </p>

<p>Викладіть сальсу на тарілку. На неї покладіть два шматочки філе скумбрії. Запечений часник також додайте до страви – він чудово пасуватиме рибі.</p>

<p> </p>

Додайте чайну ложку квіткового меду та перемішайте. Стежте за консистенцією страви й додавайте інгредієнти на власний розсуд. 

Викладіть сальсу на тарілку. На неї покладіть два шматочки філе скумбрії. Запечений часник також додайте до страви – він чудово пасуватиме рибі.

 

Інші рецепти шефа